İşveren Mühendisliği

İşveren Mühendisliği ve Danışmanlık

İster çatınıza, isterseniz araziye kurdurmak istediğiniz güneş enerji santrali için işveren mühendisliği / danışmanlık hizmetlerimiz ile teknik ve sözleşme konularında hizmet veriyoruz. Böylece santral kurulumunu gerçekleştirecek firma ve siz yatırımcı arasında köprü vazifesi kurarak maksimum kalite ve verimi hedefliyoruz.

Güneş Enerji Santrallerinde tasarım, fizilibite, malzeme seçimi, doğru ekipman kullanımı ve doğru işçilik çok önemlidir. Bu hususların hatasız yapılması durumunda hem ekonomik öngörü doğru yapılmış olur hem de bakım onarım, santral ömrü gibi konularda verim artışı sağlanır.

Sağladığımız teknik hizmetler şunlardır;

  1. Kurulum Öncesi:

    -Tasarım ve Teknik Fizibilite: Çatı ve Arazi Tip Güneş Enerji Santrallerinde tasarım yaparken, tesisin ihtiyacı olan güç ve panellerin kurulacağı alanın uygunluğuna (gölge analizi, zemin sağlamlığı ve uygunluğu) göre tasarım çalışması yapılarak uygulanacak güç belirlenir.

    Buna göre yapılan simülasyonlarla, aylık periyotlar üretilecek enerji saptanmış olur. Böylece kurulum sonrası bu referans değerlerin sağlanması beklenir.

    -Finansal Fizibilite: Tasarıma göre yapılan simülasyon çıktılarına göre, elektrik fiyatlandırmaları ile yatırım maliyeti girdilerini kullanarak finansal rapor elde edilir. Yapılacak yatırım geri dönüş süresi ve diğer finans modellemeleri yapılarak karlılık raporu oluşturulur.

  2. Şartname Hazırlanması

    Doğru bir kurulum için eksiksiz bir şartname ve sözleşme hazırlanması çok önemlidir. Bu sayede yatırımcı, kurulum firması ile yaşanabilecek sorunlardan korunmuş olur; tasarım ve fizibilite raporlarnın eksiksiz hayata geçmesi sağlanır.

    Nihai tasarım sonrasında hazırlanacak olan EPC ve O&M teknik şartnameleri hazırlanır, metedoloji ve cezalar belirlenir.

  3. Yasal İzinler ve Proje Onayı

    Kurulum yapacak olan EPC firması ile sözleşme imzalandıktan sonra gerekli yasal izinler için başvuruda bulunur buna istinaden Bağlantı Anlaşmasına Çağrı Mektubu alınarak gerekli projeler hazırlanır. Proje onayı alındıktan sonra dağıtım şirketi ya da OSB ile bağlantı anlaşması imzalanır. Sonraki süreçte saha dönemi başlar. Saha bitiminden sonra devre alma ve tesisin kabul işlemleri ile proje sonlandırılır.

    Tüm bu süreçlerin her aşaması tarafımızca denetlenerek tesis sahibi bilgilendirilir. EPC firması ile bilgi-alışverişi yapılır. Sürecin hatasız ilerlemesi sağlanır.

Fabrika GES Çözümleri için Sizi Arayalım!